”Man kan äta allt men inte alltid”

I’m stickin’ to my story: man kan äta allt men inte alltid. Alla dieter som förbjuder det ena och det andra riskerar att göra att du får ett fattigare liv och konstant är sugen på det där förbjudna. ”Imorgon börjar jag min diet. Imorgon.” Detta tankesätt tror jag kan bli din värsta fiende. Vi ska ju leva med mat, varje dag, i ett samhälle där du ständigt bombas med budskap om den ena dieten efter den andra. Men varför kommer det alltid en ny diet? Kanske för att ingen har fungerat i längden hittills.

Det är inte lätt för alla att hitta den här balansen där maten är rolig, god och okomplicerad, och kanske tar det en tid innan du kommer dit – men sikta på balansen, ha den som ett mål i tankarna och låt dina handlingar och val styras av den tanken. Skippa dieterna och sök efter en livsstil där du mår bra idag och imorgon.

En av nycklarna till balans är att hitta rörelse, i form av en träningsform som du faktiskt tycker är kul! Det ska vara lustfyllt och peppande att röra sig. Testa dans, styrketräning, fotboll, rugby, boxning, löpning eller zumba, you name it, och fortsätt med det du tycker är roligt, för det är det du kommer orka med i längden. Låt dig inte låsas av vad vännerna gör, utan prova på olika träningsformer tills du hittar det som passar dig.

Idag firade jag min frihet att kunna äta allt med en stor chokladmuffin, kaffe, och en massa dietistsnack med kollegan och vännen Jennifer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: