Lördagsbjudning med fina vänner

Snart är det helg igen! Något av det bästa jag vet är att ha vänner över på middag en lördagkväll. Ibland sitter jag och klurar flera dagar i förväg på vad jag ska laga – för jag älskar ju själva matlagningen också – och ibland blir det mer spontant, som förra helgen.

Jag, älsklingen och två av de finaste vänner man kan önska sig vandrade runt på mataffären och kikade efter något gott att äta. Vi landade på en enligt mig ”klassisk” meny:

Förrätt:
Avokadosoppa, en favorit i repris på Lisas begäran. Len i smaken, lätt att göra, enkel att variera och går utmärkt att förbereda.

Varmrätt:

Klyftpotatis, lövbiff, fetaoströra med soltorkade tomater, och en sallad av bladspenat och rädisor. Jag gillar förvisso linser, grönsaker, snabbt och enkelt, men när helgen kommer finns det inget som går upp emot klyftpotatis, en köttbit och en god sås. Det fina med att äta lite mer vegetariskt under veckorna är att du har råd att äta en lite finare köttbit till helgen.

Dessert:
Crème brûlée, så otroligt gott att äta, och faktiskt inte så svårt att göra om man har en liten gasolbrännare. Jag tror man hittar en sådan på en prisvärd butik för ca 200 kr.

Någon som ska bjuda på mat i helgen? Vad ska ni äta?