Home sweet kitchen

Hemma igen i mitt eget kök, med mina egna grejer, med min egen frukost – fri att pyssla och fota! Hotellvistelsen i Östersund gav inte den frukostupplevelse jag hade hoppats på. Hotellet var inte så stort och hade därför heller icke en så stor frukost. Däremot hade de något som jag inte sett på ett hotellfrukostbord förr: kosttillskott! Jag tog inget.

Jag bjuder här på en glimt av mitt frukostbord för dagen. Jag vispade ihop ca 1 dl kvarg 1% med 1 msk medelhavsyoghurt och en nypa vaniljpulver. Till det hade jag två kiwifrukter, och den enkla anrättningen serverade jag till mig själv i en minigryta från det anrika märket Le Creuset. Charmigt värre.

Avokado och keso, samt smör och ost, på rågformbröd, ett sånt där syrligt, kraftigt bröd av surdeg och massor av råg, med rötterna djupt nedgrävda i den finska matkulturen. Ett av de nyttigare bröden du kan köpa i en matbutik. Brödet är bakat på fullkornsmjöl, vilket innebär att hela rågkornet har tagits med i mjölet, med kärnhinnor och allt. Det ger mer vitaminer, mineraler och fibrer. Surdegen gör att brödets hållbarhet förlängs, du får ett jämnare blodsocker, bättre smak på brödet, mer mättnad. En riktig tiopoängare för hälsan alltså.

Tack för att ni bjöd på några glimtar av vad ni har på ert frukostbord på helgerna, och tack för alla fina kommentarer, det måste sägas högt att det värmer om jag kan inspirera någon därute.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: