I do love my coffee

Jag älskar kaffe, och dricker det gärna tillsammans med en vän över en god pratstund, när jag pluggar eller till en ostmacka på eftermiddagen. Jag föredrar mitt kaffe svart men ibland tar jag en skvätt mjölk i. Idag gjorde jag en kopp kapselbryggar-kaffe som ger härligt vardagslyxigt skum på ytan, och så blandade jag i lite mjölk och vaniljpulver.

Det smakade inte så mycket vanilj, men däremot blev det en viss vaniljaktig doft. Gillar du smaksatt kaffe så kanske det är något för dig? Personligen är jag nog mer förtjust i att ha kardemumma i kaffet än vanilj.

Vaniljpulvret är förresten ett hett tips! Du kan köpa den lilla burken ekologiskt vaniljpulver för ca 30 kr på en livsmedelsbutik och använda den istället för vaniljsocker. Jag brukar ha den i kvarg, yoghurt, fil, smoothie, bakverk, ja helt enkelt där jag vill ha en liten ”söt” vaniljsmak men inte vill tillsätta socker. Eller så har jag den där jag vill att det ska smaka mer vanilj än vad vaniljsockret kan erbjuda. Hett tips alltså!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: