Frukost på sängen

Nykokta ekologiska ägg på knäckis, len naturell yoghurt med nyckelhålsmärkt crunchmüsli och banan, det obligatoriska efterlängtade kaffet – allt på en vacker och charmig bricka som jag köpte på second hand för typ 25 spänn. Frukost på sängen är det bästa jag vet och jag äter det ofta, ofta, både i sällskap med min sambo och ensam en tidig eller sen morgon. Det är den berömda vardagslyxen, guldkanten på vardagen som gör allt lite, lite roligare. Knäckebrödsmulorna i sängen kan jag leva med.

På tal om crunchmüsli så har många sorter ungefär samma näringsvärde som kaksmulor, vilket är okej och lyxigt en lördagmorgon. Det finns dock som sagt en nyckelhålsmärkt variant som jag vill tipsa om till dig som gillar crunchmüsli men vill ha en lite hälsosammare variant – AXA multicrush. Den finns i ett par- tre olika smaker, innehåller 60 % fullkorn och 16 % kostfiber. Lite mer lyxigt för kroppen en vardagsmorgon.

Påtår, en äggmacka till åt en hungrig varg.