Ugnsbakad sötpotatis med köttfärs

Så enkelt, så gott. Sötpotatisen är en nykomling i mitt kök, men en mycket välkommen nykomling. Häromkvällen när det kändes som att jag skulle bli tvungen att koka soppa på en spik eftersom jag inte planerat någon middag, så kom jag på att jag ju hade lite sötpotatis. Och lite morötter. Och en bakpotatis. Och så lite köttfärs.

Vips, så blev spiksoppan ganska matig. Jag har inga mängder i receptet eftersom jag helt enkelt tog det jag hade hemma. Det behöver inte vara svårare än så: vilka grönsaker har jag hemma, ska jag ha pasta, potatis, eller ett grovt bröd till maten, och så var det något proteinrikt – kött, keso, bönor, linser..? Och så kryddar vi till det till nå’ gött!

Ugnsbakad sötpotatis med köttfärs och medelshavsyoghurt

Sötpotatis, morötter, potatis
Purjolök
Fetaost
Köttfärs
Olivolja, salt, peppar, timjan
Medelhavsyoughurt
Limesaft

  • Sätt på ugnen på 225 grader. Skala sötpotatis, morötter och potatis och skär i bitar och klyftor. Lägg alltihop i en plåt, ringla över lite olivolja, salt, peppar och timjan. Blanda ihop och sätt in i varm ugn. Tillaga i ca 30 -40 minuter.
  • Strimla purjolök. Stek köttfärsen på medelvärme. Lägg i purjolök. Krydda med salt och peppar. Smula över fetaost, kasta runt färsen så att allt blandas och ställ av pannan från spisen
  • Blanda några klickar medelhavsyoghurt med lite limesaft. Voilà!


Jag var så hungrig att jag var tvungen att äta en portion innan jag fotade. Tur att jag blev mätt, annars hade ni inte fått se maten!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: