Snabb müsli i stekpannan

De senaste dagarna har jag haft dille på yoghurt med müsli och banan, men så imorse så var müslin slut! Vad gör då en händig kvinna i köket en fredagsmorgon? Jo, hon rostar helt enkelt sin egen müsli. Det är jätteenkelt. Gott blev det också med den underbara rostade smaken.

  • Värm upp en torr stekpanna, full effekt på plattan. Häll i någon typ av flingor, tex rågflingor, dinkelflingor eller havregryn, och lite pumpakärnor, solrosfrön eller hackade nötter.
  • Spraya eller droppa över lite vatten, smaksätt med vaniljpulver eller en nypa vaniljsocker. Även kanel passar bra att krydda med.
  • Rosta tills allt får fin färg. Det är viktigt att du rör om eller kastar runt pannan hela tiden så att det inte bränns.
  • Häll upp på ett fat så att müslin får svalna. Jag ställde ut fatet i i snön i ett par minuter, i den rådande kylan på -22 grader räckte det. Sedan kan du tillsätta russin, torkade blåbär, aprikoser eller liknande, och lite hela linfrön. Allt detta går på ett kick medan kaffet kokar!

Som du ser så är det rätt enkelt att göra sin egen müsli. Fördelen är att du då själv väljer precis vad du vill ha i din müsli, om du vill söta den eller inte, om du vill att den ska smaka kanel eller vanilj eller bara naturell. Servera müslin med naturell fil eller yoghurt, skiva över lite frukt, så har du en näringsrik frukost eller ett matigt mellanmål.