Fräsch myntasmoothie

Här på förmiddagen har jag haft fint besök av en reporter och en fotograf från Allehanda. Vi har pratat om mat och om bloggen, kastat runt citroner, bakat surdegsbröd och druckit kaffe. Typisk måndag förmiddag. Det var väldigt smidigt att ha någon annan som fotograferar maten för en gångs skull! Ni får kika i morgondagens Allehanda om ni är nyfikna på vad det blev av det hela.

Jag avrundade förmiddagen med en otroligt fräsch smoothie: 5 frysta jordgubbar som jag tinade lite i micron, 1 kiwi, några färska myntablad som jag mixade ihop med 1 dl naturell yoghurt och 1 dl mjölk. Jordgubbar och mynta är verkligen en fullträff smakmässigt.

Jordgubbar innehåller förresten en del järn och eftersom järn tas upp bättre i kroppen med hjälp av C-vitamin, så blir ju den C-vitaminrika kiwin perfekt tillsammans med jordgubbarna. Däremot så hämmas järnupptaget av kalcium från mjölkprodukterna  – men det kan ju få gå jämnt ut då!

Som ni förstår så kan näringslära vara rätt förvirrande, men det är just därför jag brukar fokusera på den stora helheten istället: ju mer varierat du äter, desto större chans att du får i dig allt kroppen behöver. Mjölken är ju mer än vara kalcium, jordgubbarna är mer än bara järn. Istället för att fokusera för mycket på enskilda näringsämnen tycker jag vi höjer nivån till att prata varierade och färglada livsmedel. Det blir så mycket godare då.

Anyway, blanda, mixa, häll upp i ett vackert glas och dekorera med ett myntablad.

Ett svar till ”Fräsch myntasmoothie”

  1. =) Gud så gott…….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: