En lyx, många förunnad

Imorse när jag hade dukat upp yoghurt med hemgjord müsli, mango och hembakat surdegsbröd med russin och valnötter så tänkte jag, wow vilken lyx, få förunnad.

Så stannade jag upp. Få förunnad? Det är ju på ett sätt tvärtemot sanningen. Om nån av er läste ÖA igår så frågade reportern mig hur jag såg på det här med näringsriktigt kontra guldkant, och jag sa att det ena inte behöver utesluta det andra, och det här är ett perfekt tillfälle att demostrera detta!

Vad är mer guldkant än att börja morgonen med ett bröd som gör bagaren avis, ljuvligt doftande müsli, och en riktigt god kopp kaffe till det, medan solen gnistrar i snön utanför? Det är en lyx, många förunnad. Att baka sitt eget underbart näringsriktiga surdegsbröd kräver såklart en viss ansträngning jämfört med att köpa sitt bröd, det ska vi inte sticka under stol med, men om du ser till att baka några limpor åt gången så blir surdegsbrödet mycket billigare än att köpa bröd och det behöver inte gå åt så mycket arbetstid även om själva jäsningen tar tid. Att göra sin egen müsli gör att du själv kontrollerar näringsvärdet, och rostar du den i pannan så slår den smakmässigt enligt mig alla müsli du kan köpa.

Imorse fanns en extra solig och vacker lyx i min tallrik: färsk mango. Jag köpte 4 st för 10 kr igår, extrapris för den som använder självscanning (älskar att det inte var läsk som var på extrapris den här gången).
Hur sätter du guldkant på vardagen?