En lyx, många förunnad

Imorse när jag hade dukat upp yoghurt med hemgjord müsli, mango och hembakat surdegsbröd med russin och valnötter så tänkte jag, wow vilken lyx, få förunnad.

Så stannade jag upp. Få förunnad? Det är ju på ett sätt tvärtemot sanningen. Om nån av er läste ÖA igår så frågade reportern mig hur jag såg på det här med näringsriktigt kontra guldkant, och jag sa att det ena inte behöver utesluta det andra, och det här är ett perfekt tillfälle att demostrera detta!

Vad är mer guldkant än att börja morgonen med ett bröd som gör bagaren avis, ljuvligt doftande müsli, och en riktigt god kopp kaffe till det, medan solen gnistrar i snön utanför? Det är en lyx, många förunnad. Att baka sitt eget underbart näringsriktiga surdegsbröd kräver såklart en viss ansträngning jämfört med att köpa sitt bröd, det ska vi inte sticka under stol med, men om du ser till att baka några limpor åt gången så blir surdegsbrödet mycket billigare än att köpa bröd och det behöver inte gå åt så mycket arbetstid även om själva jäsningen tar tid. Att göra sin egen müsli gör att du själv kontrollerar näringsvärdet, och rostar du den i pannan så slår den smakmässigt enligt mig alla müsli du kan köpa.

Imorse fanns en extra solig och vacker lyx i min tallrik: färsk mango. Jag köpte 4 st för 10 kr igår, extrapris för den som använder självscanning (älskar att det inte var läsk som var på extrapris den här gången).
Hur sätter du guldkant på vardagen?

6 svar till ”En lyx, många förunnad”

 1. För att sätta guldkant på vardagen låter jag mig för några dagar att sträckläsa en bok, läsa en tidning vid frukosten, gör egna frukt och grönsaksjuicer, eller gör en frukost med flera olika grejer på bordet (ägg, smörgås, avocado, juice och kaffe)…. ja gud vad många sätt det finns. =)

 2. Jag är fullständig nybörjare på surdegsbröd men jag skulle vilja göra ett surdegsbröd helt utan vetemjöl, även utan dinkel. Har svårt att hitta något sådant recept… Har du något sådant recept skulle jag vara jättetacksam om du kunde dela med dig! Det finns många andra mjöler men de flesta innehåller också vetemjöl till viss del, det är alltså enbart vetemjölet jag vill vara utan, alla andra mjöler/gryn som kan tänkas var möjliga är helt OK!

  1. Annica Långvall profilbild

   Hej! Vad kul att har börjat med surdeg då 🙂 Jag har i mina dagar bakat två surdegsbröd som varit helt gjorda av råg, båda väldigt rustika, vackra och ganska kompakta, men mycket goda och ganska sura. Jag ska försöka lägga upp recept på dem i bloggen!

 3. Torsdagar innebär sovmorgon för mig, så då brukar jag avnjuta en brakfrukost, läsa tidningen i lugn och ro, titta på nyhetsmorgon och avnjuta en kopp kaffe uppkrupen i soffhörnet. Det är guldkant på vardagen =)

  1. Annica Långvall profilbild

   Åh vad mysigt det låter! Lugn och ro och nyhetsmorgon är en riktigt fin guldkant 🙂

 4. Härlig uppiggande text:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: