En kopp ingefärste för lugn och ro

Jag är väldigt förtjust i kaffe, särskilt morgonkaffet det ljuvliga svarta. Jag undviker dock att dricka kaffe för sent på kvällen för att inte sömnen ska störas – sömnen är en viktig grundpelare i en hälsosam livstil.

Ett vackert fynd i form av en mugg i glas för 24.90 på coop forum inspirerade mig att koka te ikväll. Jag skalade och skivade en bit färsk ingefära som jag kokade i vatten några minuter. När jag hällt upp drycken i muggen lade jag i några myntablad. Resultatet blev en uppfriskande, värmande och smakfull dryck som kittlar lätt i munnen. På något sätt känns den lugnande. Förr tyckte jag inte om ingefära eftersom doften påminde mig om när jag som liten sprang runt i naturen på våren och stötte på något som förmultnat och gav ifrån sig en frän doft. Det var innan jag provade färsk ingefära tror jag. Den torkade varianten kan slänga sig i väggen, det ska vara färska grejer. Ingefära har använts i tusentals år inom läkekonsten för att behandla allt från inflammationer och ledbesvär till illamående. Huruvida ingefära kan bota några krämpor eller inte lämnar vi därhän och så njuter vi av lite lugn och ro med en kopp gott te – för lite avstressning kan garanterat göra dig friskare.

6 svar till ”En kopp ingefärste för lugn och ro”

  1. När jag känner en förkylning komma smygande (eller när jag bara vill kura i soffan på kvällskvisten med något gott och värmande) brukar jag lägga lite färsk ingefära, citron och lite honung i en tekanna, hälla på kokhett vatten och låta det dra ett tag för att sedan avnjuta. Riktigt gott som åtminstone känns som att det ska göra lite nytta mot förkylningen.

    1. Låter fräscht med citron 😀 Om ingredienserna i sig kan bota förkylning eller inte spelar ju ingen roll om det kan få en att må lite bättre. Att ta det lite lugnt med en kopp te är ju garanterat bra för förkylningen och tankens kraft kan göra underverk!

  2. Vilka vackra bilder!! =) Ingefära är verkligen mumsigt. När jag är sjuk gör jag te på ingefära, vitlök och massa citronsaft…. gör susen!! Ingefära är värmande för kalla kroppar. Trevlig helg.

    1. Tack så mycket! Ja det är verkligen värmande ända in i benmärgen 🙂

  3. ooohh denna variant måste jag testa. Tack =)

    1. Tack själv Mari, hoppas det smakar! Trevlig helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: