En kopp ingefärste för lugn och ro

Jag är väldigt förtjust i kaffe, särskilt morgonkaffet det ljuvliga svarta. Jag undviker dock att dricka kaffe för sent på kvällen för att inte sömnen ska störas – sömnen är en viktig grundpelare i en hälsosam livstil.

Ett vackert fynd i form av en mugg i glas för 24.90 på coop forum inspirerade mig att koka te ikväll. Jag skalade och skivade en bit färsk ingefära som jag kokade i vatten några minuter. När jag hällt upp drycken i muggen lade jag i några myntablad. Resultatet blev en uppfriskande, värmande och smakfull dryck som kittlar lätt i munnen. På något sätt känns den lugnande. Förr tyckte jag inte om ingefära eftersom doften påminde mig om när jag som liten sprang runt i naturen på våren och stötte på något som förmultnat och gav ifrån sig en frän doft. Det var innan jag provade färsk ingefära tror jag. Den torkade varianten kan slänga sig i väggen, det ska vara färska grejer. Ingefära har använts i tusentals år inom läkekonsten för att behandla allt från inflammationer och ledbesvär till illamående. Huruvida ingefära kan bota några krämpor eller inte lämnar vi därhän och så njuter vi av lite lugn och ro med en kopp gott te – för lite avstressning kan garanterat göra dig friskare.