American pancakes med bananer och valnötter

Vill du börja din morgon med något som både är en fröjd för ögat och för munnen så kan du börja den med en sån här frukost. Som en tjurig sjukling bestämde jag mig i helgen för att jag ville ha pannkakor till frukost, inget annat skulle duga åt fröken.

Ni kanske kan gissa att det inte rör sig om några helt vanliga pannkakor. Jag bytte ut vetemjölet mot fiberhavregryn och istället för sylt så mixade jag ihop en jordgubbssås med bara lite tillsatt socker. Toppat med banan och hackade valnötter blev detta inte bara otroligt gott utan även hälsosamt. Genom att steka i riktigt bra släpp-lättpanna, alltså typ en teflonpanna, kan du minska radikalt på stekfettet och därmed lämna plats bland kalorierna för fettet i de supernyttiga valnötterna som ger ett bra tillskott av Omega3.

En måltid bör alltid bestå av protein, fett och kolhydrater. Alla näringsämnen behövs. Tänk dig alla olika näringsämnen som kugghjulen i ett maskineri: om ett hjul fattas så kan inte maskineriet gå runt. För att kroppen ska må så bra som möjligt så bör vi välja varifrån vi får dessa näringsämnen så att vi bygger upp hållbara kugghjul i vår kropp.

Amerikanska havrepannkakor för två
1,5 dl havregryn. Här kan du välja havregryn med eller utan fibrer, och för glutenfria pannkakor kan du välja ren havre.
1 krm salt
1/2 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver

1,5 dl naturell yoghurt eller filmjölk
1 ekologiskt ägg
(smör till stekning)

  • Blanda alla ingredienser förutom  stekfettet i en bunke.
  • Rör om och mixa smeten slät med en stavmixer.
  • Värm pannan och klicka i lite fett. Klicka ut smeten i pannan och bred ut den en aning. Grädda på ganska låg värme så att pannkakorna inte hinner brännas under den lite längre gräddningstiden.
  • Vänd pannkakorna när de jäst upp och ytan börjat stelna och blivit full av små ”porer”.

Till servering: Skiva bananer och lägg på pannkakorna. Det går såklart bra med annan frukt eller bär – varför inte våra svenska fantastiska blåbär? Tina frysta jordgubbar i en skål i mikron. Strö över nån tesked socker och mixa till en slät sås som du ringlar över pannkakorna och bananerna. Toppa med hackade valnötter, en lagom mängd per portion är ungefär lika mycket som på bilden. Mumselimums!

4 svar till ”American pancakes med bananer och valnötter”

  1. Såå goda verkligen! Var tvungen att äta dem både till middag och frukost dagen efter 🙂

    1. Åh vad roligt att du gillar dem! Bon apétite 😉

  2. Hm.. tänkt att pannkakor som jag inte ens tycker om, kan se så goda ut =)

    1. Haha, härligt att jag kan fresta även den tuffaste publik 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: