Mellanmålstips: keso med bär

Mellanmålen är oh så viktiga för att hålla orken på topp, för att få plats med all näring kroppen behöver på en dag, för att hålla en jämn blodsockerkurva under dagen och därmed slippa sötsuget på kvällen. Att äta regelbundna måltider med frukost, lunch, middag och två-tre mellanmål är ett sätt att jobba med kroppen istället för emot den. Kroppen gillar regelbundenhet.

En frukt kan ensam utgöra ett av mellanmålen om du inte är jättehungrig eller om det snart är dags för lunch eller middag, men ofta behöver vi lite mer för att stå oss ett tag. Då kan det vara bra att tänka på att mellanmålet ska innehålla både kolhydrater, fett och protein. Fett och protein gör nämligen att du håller dig mätt längre, och de behövs såklart i kroppen båda två. Kolhydrater, som är ett jättebra bränsle för framförallt musklerna och hjärnan, kommer ofta förpackade i näringsrika livsmedel som frukt, bär, grönsaker, baljväxter, fullkornsprodukter. Fibrerna i den här typen av mat gör susen för mage, hjärta och kärl, och ger en mättnadskänsla på grund av att de fyller ut magen.

Dagens mellanmålstips: keso med bär eller frukt. Keson bidrar med protein och fett, och kolhydraterna kommer från frukten. På köpet får du massor av vitaminer, mineraler och antioxidanter.

Har du kyl- och frysmöjligheter på jobbet? Ta med en stor förpackning keso och en förpackning med blandade frysta bär och förvara på jobbet, så har du alltid tillgång till ett bra mellanmål.