Hotta upp ugnspannkakan

Ugnspannkaka är en bra maträtt att ta till när fantasin tryter eller kylskåpet känns lite tomt. Basen är ägg, mjölk och mjöl, vilket i alla fall jag alltid har hemma, hur tomt det än är i övriga delar av kylen och skafferiet. En pannkaka av vetemjöl tillsammans med söt sylt bryts snabbt ned i magen och tas lika snabbt upp i blodet, eftersom det inte finns så mycket att jobba med i det fina vetemjölet. För att stå sig längre på pannkakan och ge magen lite mer att jobba med så kan du hotta upp pannkakan med lite grönt och byta ut hälften eller mer av mjölet till grahamsmjöl, som är grövre och mer näringsrikt.

Jag gjorde en pannkaka förra veckan som blev supergod! Jag gjorde en vanlig pannkakssmet fast bytte ut mjölet mot graham. Jag klippte ned ett paket bacon i plåten och körde in den i ugnen en stund för att baconet skulle stekas. En stor riven morot åkte ned i smeten, och plåten täckte jag med skivat äpple innan jag hällde på smeten.

Et voilà! En nyttigare variant av pannkaka som bjuder på mer näring och långsammare blodsockerkurva. Tyvärr fastnade pannkakan i plåten, så till nästa gång ska jag komma ihåg att smörja plåten med fett innan jag häller i smeten… men gott blev det ändå!

Jag gjorde också egen lingonsylt av 500 g lingon och 300 g socker. Koka lingonen i ca 5 minuter, skumma av, tillsätt socker och koka några minuter till. Häll upp i en ren burk.

2 svar till ”Hotta upp ugnspannkakan”

  1. Tack för tipset. Detta ska jag testa, jag som inte ens gillar pannkaka. Men detta tror jag på =)

    1. Haha, härligt! Hoppas du kommer tycka det är gott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: