Apelsincarpaccio

För att fira in helgen ville jag göra något speciellt till frukost. Inspirerad av alla vackra fruktdesserter i kokboken ”Sött, Sweet, Dulce” Bergenström, som min älskade sambo köpte åt mig på bokrean, högg jag tag i apelsinerna i fruktskålen. Det hela slutade med något som jag skulle vilja kalla ”Apelsincarpaccio”. Denna enkla anrättning passar både som frukost, mellanmål eller som en enkel vardagsdessert.

Gillar man inte frukt och grönsaker tror jag det kan vara en bra grej att göra frukten och grönsakerna lite ”roligare”. Min sambo säger sig ofta inte vara så förtjust i frukt, men skivar jag upp lite päron och apelsinklyftor och ställer fram på bordet, så blir de uppätna. Det är heller inte alls konstigt att man har en något sval inställning till grönsaker, om det enda man ätit är den ”svenska klassikern”: isbergsallad, tomat och gurka. Hur kul är det egentligen i längden? Nej gottfolk, ge grönsakerna en chans att visa vad de går för!

Apelsincarpaccio

Skär bort skalet från apelsinen genom att först skära bort toppen och botten på apelsinen, ställa den upp och sedan skära med rundade rörelser längs sidorna på apelsinen.

Skär apelsinen i tunna skivor som du lägger upp vackert på en tallrik.

Rosta nötter i torr stekpanna, till exempel valnötter eller hasselnötter. Hacka dem grovt och strö över apelsinskivorna.

Ringla lite, lite flytande honung över apelsinskivorna. Klart. Inte så svårt, inte så avancerat, men en fröjd för ögat.

2 svar till ”Apelsincarpaccio”

  1. […] mina bananapops,  en bit av de här fantastiska veganska mandelbarsen eller kanske en vintrig apelsincarpaccio? Jag tycker man ska se på dagen som en helhet. Vet jag att jag ska äta en riktigt mastig middag […]

  2. Mumma =) Jag älskar apelsiner…..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: