Fruktig gino med mörk choklad

Vill du ha en snabb, lättlagad och fräsch dessert ikväll? Frukt och bär kan användas till många olika läckerheter både till vardag och fest. Själv blir jag lite lycklig i själen när jag har många olika sorter hemma.

Gino skapades första gången på PA&Co i Stockholm och innehåller traditionellt banan, kiwi och jordgubbar, vit choklad, och serveras med vaniljglass. Igår kväll testade jag att göra den med mörk choklad och vispgrädde istället och det blev också riktigt gott. Den mörka chokladen gav en kraftig smak och gick väl ihop med hallonen.

Det går bra att ta de frukter och bär du har hemma, använda fantasin och testa vad som blir gott. Jag tog kiwi, frysta hallon och melon. Melonen tappade sin smak något i ugnen, men annats blev det en underbar dessert.

  • Sätt ugnen på 275 grader och vrid på grillvärme när ugnen blivit varm.
  • Ta de frukter och bär du har hemma, skala och skiva. Lägg i en ugnsfast form, riv över choklad och gratinera högt upp i ugnen i 5 minuter.
  • Servera med glass eller vispgrädde som du smaksätter med vanilj och lite honung.