Bär, sojamjölk och müsli

Jag har hittat en ny mellanmålsfavorit! Idag gjorde jag egen müsli av fiberhavregryn, riven kokos, hackade hasselnötter, russin, osvavlade aprikoser och pumpakärnor, allt rostat med lite honung i stekpannan i mitt lilla kök. Från frysen fiskade jag upp en blandning av blåbär, hallon, körsbär och vinbär som jag tinade i en mugg. Tillsammans med en skvätt vaniljsmakande sojamjölk blev det en ny mellanmålsfavorit!

Jag gillar den här typen av enkla mellanmål: bär, mjölk, müsli. Man behöver inte lägga jättelång tid på matlagning för att äta gott och hälsosamt. Med bra råvaror som grund behöver man sällan krångla till det om man inte vill. Är man inte lika fascinerad av att stå i köket som jag är så funkar det ju lika bra att köpa en müsli, förslagsvis en nyckelhålsmärkt. Själv vill är jag ju något svältfödd på matlagning just nu så jag njöt av att pyssla med müslin på spisen. Vad jag längtar efter att ha en ugn igen så att jag kan baka! Tills dess får jag väl utveckla några stekpannebröd…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: