Lunchlådan

Efter ett spinningpass på landstingsgymmet Zefyren värmde jag upp en matlåda med pasta puttanesca till lunch.  Oftast äter jag något redan innan jag duschar efter träning för att få så bra återhämtning och effekt av träningen som möjligt.

För att göra pastan lite mer mättande och proteinrik kokade jag ett ägg som jag skivade ned i pastan. Ägg är ett otroligt näringsrikt och mångsidigt livsmedel som alla borde ha hemma. Det funkar till frukost, mellanmål, som en del av en snabblagad lunch eller middag, för att inte tala om hur bra det är att ha när man bakar. Många som tränar hårt har för vana att bara använda äggvitan eftersom äggulan är den del av ägget som innehåller fett och därmed kalorier. Jag vill dock uppmuntra alla att använda gulan också! Äggvitan må vara proteinrik men det är faktiskt i äggulan som de flesta näringsämnena finns! Dessutom är det risk att äggulan inte används och därmed släng bort och det är varken ekonomiskt eller klimatsmart.Välj gärna ekologiska ägg eftersom de innehåller mer omega-3 som är ett livsviktigt fett.

Receptet på pasta puttanesca hittar du här

Publicerat av

Dietistannica

Leg.dietist och doktorand i Måltidskunskap

2 reaktioner till “Lunchlådan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.