Matigt frukosttips

Vill du börja dagen med ett riktigt hälsosamt, smakrikt bröd som håller dig mätt länge, så kan jag rekommendera rågsurdegsbröd – och ja, det går att köpa i butik i form av t ex rallarhalvorna på bilden. Förra veckan köpte jag ett ljust bröd som var väldigt luftigt och smuligt. Jag kunde äta säkert fyra stycken innan jag kände något slags mättnad. Det här brödet ger däremot mättnad redan efter en halv skiva. Surdegen ger brödet en härligt seg konsistens, dessutom höjs blodsockret långsammare vilket är hälsosamt. Jag minns när jag var liten, då brukar mamma och pappa köpa den här typen av bröd och lämna några skivor framme att torka på brödfatet i vårt kyliga skafferi. ”Det blir så härligt segt!”

Jag började min morgon med en rallarhalva med ägg och kaviar, frusen mango som jag tinat lite snabbt i mikron tillsammas med laktosfri naturell yoghurt toppat med kokosflingor, och så en riktigt god kopp te, Indian spice. Det smakade bra i värmen från dubbla täcken i en annars ganska kall studentlägenhet i ett kyligt Östersund.