Kort och gott till frukost

Åh ljuva gula, löskokt ägg till frukost! Efter endast 6 minuter i kokande vatten på min lilla kokplatta blev morgonens ekologiska frukostägg det godaste som lagats i detta kök sedan jag flyttade hit. Tala om att lära sig uppskatta enkelheten!

På morgonen vill man ju gärna att det ska gå lite kvickt till i köket. När jag handlar mat jämför jag alltid olika varor och funderar på vilken som är mest prisvärd. Priset på frysta bär och frukt varierar mycket med vilken sort du väljer. Blåbär som är så fantastiska är till exempel ofta dyra, medan jordgubbarna är billiga frysvaror som dock inte smakar så gott enligt mig. Jag brukar köpa Coops egna ”smoothie”blandningar mede mango, ananas och papaya, respektive blåbär, björnbär och svartvinbär. Dessa tycker jag är någorlunda prisvärda och för dig som uppskattar smidighet på morgonen kan jag rekommendera dem då de är förpackade i portionspåsar.

En förpackning innehåller 4×150 g frukt och bär, så du tar helt enkelt fram en liten påse på kvällen, eller tinar i mikron på morgonen om du vill ha den till yoghurt. Till smoothies går det bra att slänga ned dem frysta, men varning för brainfreeze! Jag brukar ofta störa mig på ”förpackningar i förpackningar” eftersom det känns onödigt i en miljöaspekt, men jag har en känsla av att importen av själva innehåller, och besprutningar av själva frukten, är det som ger värst miljöpåverkan. Med de orden ser vi fram emot en bär-rik sensommar i höst!

4 svar till “Kort och gott till frukost”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: