Gör det gröna godare

I helgen bjöd jag mina vänner på middag. Grillat kött, coleslaw, hemmagjord klyftpotatis och rödbetor, och så de här enkla grillspetten. Trä upp tomat, champinjon, rödlök på ett grillspett som du först lagt i vatten ett tag (så att de inte fattar eld). Lägg på grillen, pensla med olivolja, strö över salt och dra några drag med pepparkvarnen. Svårare än så var det inte, men resultatet blev fantastiskt, och det kan man tacka kolgrillningen för. Jag älskar den där speciella smaken som man bara får av att grilla över grillkol. Det är sommar.

Det är lätt att få prestationsångest när man ska bjuda folk på middag – och så letar man upp krångliga recept som imponerar på gästerna men tvingar dig att stå vid spisen hela kvällen. Jag tycker det är roligt att prova på nya saker och bjuda på läckra rätter och ibland kan jag stå nästan hela dagen och små pyssla i köket när jag ska ha gäster på kvällen. Men ibland, ofta, är det väl enkelheten som vinner, när vi får god mat på bordet och hinner njuta av sällskapet.

Även om sommaren tillfälligt har övergett oss och lämnat oss med snö vilket kanske dämpar grillivern hos fler än mig, så våga göra grönsakerna lite roligare än isbergsallad, tomat och gurka.