Gör det gröna godare

I helgen bjöd jag mina vänner på middag. Grillat kött, coleslaw, hemmagjord klyftpotatis och rödbetor, och så de här enkla grillspetten. Trä upp tomat, champinjon, rödlök på ett grillspett som du först lagt i vatten ett tag (så att de inte fattar eld). Lägg på grillen, pensla med olivolja, strö över salt och dra några drag med pepparkvarnen. Svårare än så var det inte, men resultatet blev fantastiskt, och det kan man tacka kolgrillningen för. Jag älskar den där speciella smaken som man bara får av att grilla över grillkol. Det är sommar.

Det är lätt att få prestationsångest när man ska bjuda folk på middag – och så letar man upp krångliga recept som imponerar på gästerna men tvingar dig att stå vid spisen hela kvällen. Jag tycker det är roligt att prova på nya saker och bjuda på läckra rätter och ibland kan jag stå nästan hela dagen och små pyssla i köket när jag ska ha gäster på kvällen. Men ibland, ofta, är det väl enkelheten som vinner, när vi får god mat på bordet och hinner njuta av sällskapet.

Även om sommaren tillfälligt har övergett oss och lämnat oss med snö vilket kanske dämpar grillivern hos fler än mig, så våga göra grönsakerna lite roligare än isbergsallad, tomat och gurka.

4 svar till ”Gör det gröna godare”

  1. Åh vilka sommarkänslor 🙂
    Har du inga smarriga glutenfria recept?!

    1. Ja eller hur! 😀
      En hel del av det jag lagar är ju naturligt glutenfritt, och en del andra saker går lätt att göra glutenfria genom att byta ut en ingrediens eller så. Genom att använda så kallad ”ren havre” istället för vanliga havregryn kan man göra till exempel pannkakor.
      Jag bakar dock sällan glutenfria bröd eller så, så de recept jag har i den kategorin är inte mina egna. Fråga gärna hur man kan allergianpassa specifika recept bloggen!

  2. åh vad jag hatar att min mage inte klarar av lök längre! så jävla surt! älskar lök, rå som kokt, stekt, fräst, grillad.
    SPECIELLT grillad! så gott. men nejdå… 😦

    1. Vad tråkigt att magen inte pallar löken, för gott är det ju. Hoppas att det ordnar sig med magen till slut så att du kan njuta av det igen snart!
      Take care!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: