Simple supper

Fördelen med att bo ensam är att jag bara behöver ta hänsyn till mig själv när jag lagar mat – alltså behöver middagen inte nödvändigtvis innehålla kött. En måltid bör innehålla protein, men protein finns i så många andra former än kött, som t ex i ärter, bönor linser och mejeriprodukter.

Idag har varit en sån där speciell dag på jobbet, med brandskyddsutbildning på förmiddagen, roliga arbetsuppgifter på eftermiddagen, en sån där dag då jag känner mig tillfreds, på gång, laddad! Utanför fönstret har björken fått musöron och solen har skinit på mig under dagen.

För att fira den fina dagen gjorde jag en enkel sallad med en ny halloumiost som jag inte sett i affären förut, en ”grilloumi” kryddad med mynta. Den hade en härlig konsistens, lite annorlunda än den halloumi jag testat tidigare men ändå samma goda smak.

En sallad med bladspenat, sockerärter, körsbärstomater och halloumi kändes helt rätt en sån här härlig vårdag. Ånga sockerärtorna lite kort i pannan innan du lägger i halloumin så får du fram en otroligt vacker grön färg. Toppa salladen med olivolja, svartpeppar och gärna lite flingsalt om du har, annars brukar jag ta lite vanligt salt. För att göra det hela lite matigare och ladda kroppen med kolhydrater som så väl behövs när man tränar så serverade jag den vackra salladen till mig själv med ett gott bröd. Dessutom blev det mango, jordgubbar och sojachokladpudding till kaffet på maten!

Ibland behöver det inte vara svårare än så att göra en riktig lyxmåltid. En sån här sallad kan också serveras som tillbehör eller förrätt. Släng gärna halloumin på grillen en vacker majkväll!