En matig dag i Östersund

Vilken matig dag! Micke kom igår kväll och tidigt imorse åkte jag iväg och köpet frukost. Vad hittade jag, om inte himmelriket! Det visade sig ligga på Ica Maxi. Jag som i Övik var en trogen coop-kund som ibland vänstrade med Willys för att ladda upp med konserver, jag har här i Östersund hittat brödets Mecka på Ica! Kanske något av en överdrift att ge det epitetet till en mataffär, men när jag gick runt ett hörn och fick se hylla efter hylla med stenugnsbakat surdegsbröd, vackert mönstrat från snitt och jäsning i jäskorgar som gett brödet vackra ringar, då kände jag mig beredd att bli en trogen maxi-kund.

Så började dagen med frukost i sängen: surdegsbaguetter med skinka, ost, körsbärstomater, färska groddar, ett glas blåbärsjuice, ägg med kaviar, och så kaffe. Mättande, lyxigt, laddande, tokmysigt. Sedan for vi till Jamtli och kollade på filmer om renslakt, sedan in på stan och satte oss på ett konditori och njöt av gott fika och gott sällskap.

Jag åt en macka med chèvre, valnötter och honung. En solklar kombination som alltid fungerar. Micke åt en club sandwish som trots sina lite för stora kycklingbitar var riktigt god.

Sedan delade vi på en ”Killevip”, en underbar maräng täckt med någon chokladaktig kräm som smakade sjukt gott. Marängen hade en frasigt yttre med kletig insida, och inuti fanns en klick med grädde! Rekommenderas! Det är roligt det där med bufféeffekten: när man får stå på konditori och välja bland tiotals goda bakverk och desserter så känns allt tusen gånger godare, redan när man står och väljer, än om det bara funnits en sort att välja mellan.

Till middag blev det stuvade fullkornsmakaroner med frukostkorv och tomater som jag värmt i mikrovågsugnen. Ett tips för att lyckas stuva fullkornsmakaroner är att reda med lite mjöl. Annars verkar det inte bli riktigt bra.Ikväll blir det bio och biogodis, gott folk! En riktig mysdag!

Publicerat av

Dietistannica

Leg.dietist och doktorand i Måltidskunskap

3 reaktioner till “En matig dag i Östersund

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.