Mjölkfri helgfrukost

Den senaste månaden har jag pysslat en hel del med att testa sojaprodukter och skapa frukostar av dem. Projektet är ett samarbete med en tillverkare av sojaprodukter. Eftersom jag gillar att testa nya grejer, laga mat och fotografera så hoppade jag på med glädje när jag blev tillfrågad om jag ville vara med. Framöver bjuder jag därför på en del frukostbilder med sojaprodukter.

Utbudet av mjölkfria produkter har ökat mycket på senaste tiden, liksom utbudet av laktosfria produkter, och nu finns det alternativ att välja mellan för den som inte tål mjölkprotein eller laktos, vilket ju är kanonbra – alla ska kunna njuta av mat! För dig som varken tål soja eller mjölk så finns t ex havreprodukter och risprodukter.

Ägg är ett näringsrikt och mättande livsmedel som dessutom går att använda till otroligt många saker. Äggröra ger mig en riktig hotellfrukostkänsla och det är ju aldrig fel!  Såhär lagar jag den:

Mjölkfri äggröra
4 st ägg
0.5 dl sojagrädde för matlagning
1 tsk mjölkfritt smör
salt och peppar

 • Smält smör i en kastrull på svag värme.
 • Tillsätt ägg och grädde. Rör runt i tills äggen stelnat och röran fortfarande är krämig i konsistensen.
 • Smaka av med salt och peppar.

Den här gången serverade jag äggröran i all enkelhet med lite stekt bacon och grapefrukt, men äggröra passar även på en rostad macka, tillsammans med lite grönsaker eller kanske lite rökt, gravad inlagd fisk?

7 svar till ”Mjölkfri helgfrukost”

 1. […] hälsokost produkter – #1 Author: admin 18 juni, 2012 Mjölkfri helgfrukost – Örnsköldsviks Allehanda – blogg.allehanda.se 05/22/2012 Örnsköldsviks AllehandaMjölkfri helgfrukostÖrnsköldsviks […]

 2. […] hälsokost produkter – #1 18 juni, 2012 admin Mjölkfri helgfrukost – Örnsköldsviks Allehanda – blogg.allehanda.se 05/22/2012 Örnsköldsviks AllehandaMjölkfri helgfrukostÖrnsköldsviks […]

 3. […] Livsmedel,: Hälso-, sjukvård,: Spa, hälsa, friskvård. Tags: hälsokost gula more… Mjölkfri helgfrukost – Örnsköldsviks Allehanda – blogg.allehanda.se 05/22/2012 Örnsköldsviks AllehandaMjölkfri helgfrukostÖrnsköldsviks […]

 4. Vad spännande och roligt! Tipsade om din blogg när de kontakta mig (hade själv inte tid) angående projektet:) Blir kul att se resultatet sedan!

  1. Aha, så det var du, de sa att det var någon som tipsat dem men inte vem. Tackar för det 🙂 En av frukostarna finns redan upplagd på hemsidan. Riktigt kul att se vad alla har hittat på, det var ett fyndigt påhitt av dem!

 5. Låter som en dröm! 🙂 Lägger företaget upp dina frukostar på sin hemsida sedan lr hur fungerar det?

  1. Ja det har varit riktigt kul, och ja de kommer lägga upp dem på sin hemsida och länka till min blogg så det känns ju ännu roligare. Känns ju inte riktigt rätt att göra reklam för företaget här, men jag har länkat på facebook igår ifall du vill kika. Det är 25 bloggare i europa som blivit tillfrågade så det är riktigt kul att kika runt på alla bilderna, en del är helt fantastiska. Inspirerande!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: