Mjölkfri helgfrukost

Den senaste månaden har jag pysslat en hel del med att testa sojaprodukter och skapa frukostar av dem. Projektet är ett samarbete med en tillverkare av sojaprodukter. Eftersom jag gillar att testa nya grejer, laga mat och fotografera så hoppade jag på med glädje när jag blev tillfrågad om jag ville vara med. Framöver bjuder jag därför på en del frukostbilder med sojaprodukter.

Utbudet av mjölkfria produkter har ökat mycket på senaste tiden, liksom utbudet av laktosfria produkter, och nu finns det alternativ att välja mellan för den som inte tål mjölkprotein eller laktos, vilket ju är kanonbra – alla ska kunna njuta av mat! För dig som varken tål soja eller mjölk så finns t ex havreprodukter och risprodukter.

Ägg är ett näringsrikt och mättande livsmedel som dessutom går att använda till otroligt många saker. Äggröra ger mig en riktig hotellfrukostkänsla och det är ju aldrig fel!  Såhär lagar jag den:

Mjölkfri äggröra
4 st ägg
0.5 dl sojagrädde för matlagning
1 tsk mjölkfritt smör
salt och peppar

  • Smält smör i en kastrull på svag värme.
  • Tillsätt ägg och grädde. Rör runt i tills äggen stelnat och röran fortfarande är krämig i konsistensen.
  • Smaka av med salt och peppar.

Den här gången serverade jag äggröran i all enkelhet med lite stekt bacon och grapefrukt, men äggröra passar även på en rostad macka, tillsammans med lite grönsaker eller kanske lite rökt, gravad inlagd fisk?