En underbar tid

Det är helt underbart att gå runt på grönsaksavdelningen på mataffären just nu. Svenska tomater, färskpotatis, och sparris för 14:90! Vi har en underbar mattid framför oss nu: grönsakerna börjar mogna och mataffären fylls med färska närodlade grönsaker. Många går på semester och har lite mer tid att lägga på att laga god mat för kropp och själ. Grillen åker fram, och finns det något godare än grillat?  Efter sommarens underbara primörer kommer hösten med sin ratatouille…

Jag har åkt hem till Övik för att i helgen fira en nära vän som har fått jobb, och för att kurera mig från en hemsk förkylning. Hur gör man det bättre, än med underbar mat och närhet till familj och vänner? Ikväll ska jag laga en ljummen potatissallad med svenska tomater, och till det blir det sparris och rostbiff. Enkelt men ändå väldigt stylish.

Sparris är en förhållandevis dyr delikatess på grund av att den tar lite tid att odla, så det gäller att passa på när den är i säsong. Den är mycket god kokt eller grillad med lite olivolja, salt och peppar, men vill man ta ut svängarna lite kan man till exempel hyvla den med en potatisskalare och ha den i en god pasta med lite parmesan.