En sommarhälsning

För mig är sommar frukost på balkongen, jordgubbar, grillning med vännerna, att kunna laga mat av färska råvaror, strö blåbär på frukosten….Vad är sommar för dig?

6 svar till ”En sommarhälsning”

 1. Hej! Jag är en tjej på 19 som väldigt gärna vill utbilda mig till dietist. Är det höga intagningspoäng? Och hur är själva plugget om man väl kommer in? Är så rädd att jag inte har tillräckligt bra betyg för att komma in på programmet.

  Vänliga hälsningar
  Karin

  1. Hej Karin, vad kul! Vårterminen 2011 låg intagningspoängen runt 20 så det är ganska högt. Kommer man inte in på själva programmet på en gång så är det många som väljer att läsa kurserna och försöka komma in på högskolepoäng på temin 3 och 5, men det finns förstås inga garantier att man tar sig in då heller. Annars kan man välja att läsa fram till termin 5 och sedan försöka sig på en kostvetarexamen. För att arbeta inom sjukvården så måste man ju dock vara legitimerad dietist. Sedan finns det ju chans att ta sig in genom högskoleprovet också.

   Jag trivdes otroligt bra under min tid på Umeå universitet. Jag ser det som en av de absolut bästa tiderna i livet. Bra lärare som brydde sig om att vi verkligen skulle lära oss, lyssnade och tog till sig kritik, intressanta kurser och bra upplägg på de flesta kurser med bra blandning mellan teori och praktik. En del kurser är ganska svåra, det är ingen utbildning man glider igenom, men om man verkligen är intresserad och villig att lägga manken till så är det inga problem. Ett tips är att fräscha upp kemikunskaperna innan man börjar programmet, eftersom man kastas in i livsmedelskemi på en gång.

   Hoppas det var svar på din fråga, annars är du välkommen att fråga mer!

   Vänliga hälsningar
   Annica

 2. […] hälsokost – #1 Author: admin 22 juni, 2012 En sommarhälsning – Örnsköldsviks Allehanda – blogg.allehanda.se 06/20/2012 Örnsköldsviks AllehandaEn sommarhälsningÖrnsköldsviks […]

 3. […] hälsoprodukter – #1 22 juni, 2012 admin En sommarhälsning – Örnsköldsviks Allehanda – blogg.allehanda.se 06/20/2012 Örnsköldsviks AllehandaEn sommarhälsningÖrnsköldsviks […]

 4. […] att jobba vidare. Jag hoppas att segern i dag ger lite vitaminer till spelar more… En sommarhälsning – Örnsköldsviks Allehanda – blogg.allehanda.se 06/20/2012 Örnsköldsviks AllehandaEn sommarhälsningÖrnsköldsviks […]

 5. För mig är det sommar när jag går till torget och handlar frukt och grönsaker 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: