Jordgubbar helt enkelt

Sommaren är en underbar tid att strosa runt på fruktavdelningen på mataffären. Färska svenska grödor vart man än vänder blicken. Allt doftar lite mer, smakar lite mer. Jag bestämde mig för några dagar sedan att verkligen njuta av sommaren – alltså, frossa i jordgubbar medan de finns! Jordgubbar är enligt mig helt fantastiska både till utseende, smak och användbarhet. Anledningen till att de är så enkla att använda i matlagningen är att de är så fantastiska alldeles som de är, att de inte behöver en massa joxig tillagning för att bli underbara.

En jordgubbsdrink är ett kanonbra mellanmål eller  återhämtningsmål. Skippa proteinpulvret med syntetiska smakämnen efter träningen. Ta ett stort glas, lägg ner 5-6 sköljda och snoppade jordgubbar. Klicka i några rejäla skedar matkvarg/kesella lätt och fyll upp glaset med mjölk. Stoppa ned mixerstaven direkt ner i glaset och mixa till en fluffig drink. Voilà! Det tar max 3 minuter, smakar som en somrig milkshake och är proppfyllt av nyttigheter från både mjölken och jordgubbarna. Om du vill ha lite extra fräschör kan du mixa i några färska myntablad!

Ett annat tips är att blanda några skedar keso med ett par matskedar medelhavsyoghurt. Ta eventuellt några nypon vaniljsocker eller lite vaniljpulver, och toppa med färska jordgubbar. Medelhavsyoghurten som har en lite högre fetthalt ger en härligt krämig smak. Även detta ett riktigt bra mellan- eller återhämtningsmål.

En av de bästa stunderna på månaden är runt den 26 när nya nummer av mina favorittidningar kommer ut. Häromkvällen kröp jag ned i soffan med massor av jordgubbar och körsbär och läste tidningarna under en filt medan friska sommarvindar fläktade in genom balkongdörren. Det är sommar, det är livskvalitet.