Enkel och lätt coleslaw till en enkel och lätt middag

Ibland – särskilt på  sommaren tror jag – vill man ju kunna njuta av en riktigt god middag, med minsta möjliga ansträngning. Vid såna tillfällen tycker jag att det finns en självklar väg att gå: ta säsongens bästa råvaror och laga något okonstlat där råvarans smak och konsistens får vara stjärnan. Just nu är vitkålen en verklig fröjd: lätt, krispig, otroligt smakfull. Meloner i olika slag finns till bra pris och har en härlig sötma. Kan de tu bli ett?

Eftersom jag hellre ville ut och springa i det varma vädret och kolla på allt folk som samlats för Storsjöcupen och latinofestival i Östersund, än att stå vid spisen och pyssla, så blev det ”man tager vad man haver”, alltså gårdagens biffar och en underbar, lätt coleslaw.

Strimla färsk vitkål fint. Skala bort ytterska lagret på en morot, och skala sedan långa remsor av moroten ned bland vitkålen. Skär en bit galiamelon i fyrkanter och tillsätt till salladen. Blanda lite medelhavsyoghurt med ännu mindre majonnäs. Tillsätt svartpeppar, lite salt, socker och cayennepeppar. Häll blandingen över salladen och vänd runt.

Publicerat av

Dietistannica

Leg.dietist och doktorand i Måltidskunskap

En reaktion till “Enkel och lätt coleslaw till en enkel och lätt middag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.