Fräscht tillbehör till puttanescan

”Hm, tro om jag verkligen kan äta såhär mycket?” tänkte jag när jag lassade upp en rejäl portion puttanesca och fänkålssallad på tallriken efter att ha maxat fram endorfinerna under ett spinningpass på gymmet. Svaret: det kunde jag, det och lite till.

Salladen med fräschör från tre olika håll gjorde sig så underbart bra till puttanescan att jag hade kunnat äta 4 portioner utan problem – jag hejdade mig nog vid kanske 3,5….  Till saken hör att puttanesca är en av mina favoriträtter ända sedan jag åt det för första gången. Tillsammans med den här salladen där fänkålens söta lakritsmak dansar tango med de kryddiga rädisorna och citronen friskhet, så kan ni ju tänka er hur gott det blev. Det riktigt vattnas och pirrar i munnen av minnet. Tack för tipset, Jamie Oliver!

Fräsch sallad till puttanesca
(2-4 port beroende på storlek och intensitet på föregående spinningpass)

1 knippe rädisor med blast
1 fänkål
1 citron

  • Skölj rädisor och blast noggrant. Skölj fänkålen och dela den i 4 klyftor.
  • Använd en hushållsassistens med tunnskivande skiva. Kör ned fänkål och rädisor med blast. Om du inte har en assisten, så skiva allt så fint du kan med kniv.
  • Häll salladen i en skål. Pressa över saften från en citron över salladen, och blanda runt.
  • Servera till pasta puttanesca gjord av fullkornsspaghetti. Receptet hittar du här