Bristvara

Det är brist på keso! På nyheterna rapporterar de om att kesotillverkningen på ett av de stora mejerierna inte lyckas möta efterfrågan på denna gryniga ost, enligt rapporterna på grund av att lågkolhydratdieter har blivit populärare. Mejeriet i fråga söker nu efter ett sätt att öka produktionen och möta den stora efterfrågan.

Själv behöver jag inte gå på diet för att tycka att keso är ett mycket bra livsmedel. Mättande och proteinrikt, och gjort på mjölk som innehåller så mycket nyttigheter. Dessutom kan man ju använda det till både det ena och det andra. Två av mina egna kesofavoriter är banan och keso till mellanmål, och knäckebröd med keso och skinka, eller någon grönsak såsom paprika och rödlök som vegetariskt alternativ.

Detta kesolarm är inte det första mjölkrelaterade larmet under de senaste åren. Förut har både smöret och grädden varit på tapeten i detta sammanhang, och visst är det skrämmande att samtidigt tänka på, att om nedläggningen av bondgårdar som levererar mjölk i Jämtland fortsätter i samma takt som nu så kommer det inom några år (tror de hade beräknat det till 2020) inte finnas några mjölkbönder kvar.