Det vackraste av Paris

Paris, the Capital of fashion, ljusets stad, romantikens högkvarter – och matens Mecka! Under en vecka i Paris har jag tillbringat dagarna med att äta crêpes med nutella, crêpes med ost och champinjoner, baguettes anciennes, en underbar hamburgare med bluecheesedressing, dricka det godaste vin jag smakat (Côte de Rhône Les trois garcons), vandra hand i hand med min älskling på en bro fylld av hänglås med vilka förälskade par låst fast sin kärlek, skrattat och irrat runt med familjen och upptäckt underbara gränder fulla av restauranger som inte stängde förrän vi vaknade på morgonen.

Paris är en spännande stad som aldrig tycks sova. Precis som på film så sitter folk på caféer, röker och läser, eller så delar man på en flaska vin på en uteservering som väller ända ut på trottoaren. 

Så som jag ser det finns det två sidor av matens Paris. Å ena sidan har vi croissanter, baguetter, söta små yoghurtar, chokladpuddingar, chokladbröd och ost – med andra ord, kost som kan få magen att stå still på vem som helst. Å andra sidan har vi matmarknader som sprakar av färgglada frukter och grönsaker, skaldjur, fisk, oliver, kryddor och kött – fräsch, hälsosam mat som för mina tankar till medelhavet. Här har ni den sidan av Paris, som man hittar på de gator där lokalbefolkningen verkar strosa runt och turist-souvenirbutikerna är skönt frånvarande.

3 svar till ”Det vackraste av Paris”

  1. Åh det verkar ha varit en väldigt fin resa. Vill själv dit och äta, äta och sedan äta lite till haha Du har inget bra hotell att rekommendera?

    Kram

    1. Ja jag kan varmt rekommendera det! Vi bodde i en lägenhet vi hyrt via Wimdu den här gången, men förra gången bodde jag och Micke på hotell Victor Hugo, det var ett fint hotell med supermysig frukost, och det låg bra till också, nära Eiffeltornet. Vi bokade via coop hotellpremie så det var bra pris också, så det rekommenderar jag!

  2. Åh, så härligt det låter! Skulle verkligen vilja ta en tripp till Paris.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: