Det vackraste av Paris

Paris, the Capital of fashion, ljusets stad, romantikens högkvarter – och matens Mecka! Under en vecka i Paris har jag tillbringat dagarna med att äta crêpes med nutella, crêpes med ost och champinjoner, baguettes anciennes, en underbar hamburgare med bluecheesedressing, dricka det godaste vin jag smakat (Côte de Rhône Les trois garcons), vandra hand i hand med min älskling på en bro fylld av hänglås med vilka förälskade par låst fast sin kärlek, skrattat och irrat runt med familjen och upptäckt underbara gränder fulla av restauranger som inte stängde förrän vi vaknade på morgonen.

Paris är en spännande stad som aldrig tycks sova. Precis som på film så sitter folk på caféer, röker och läser, eller så delar man på en flaska vin på en uteservering som väller ända ut på trottoaren. 

Så som jag ser det finns det två sidor av matens Paris. Å ena sidan har vi croissanter, baguetter, söta små yoghurtar, chokladpuddingar, chokladbröd och ost – med andra ord, kost som kan få magen att stå still på vem som helst. Å andra sidan har vi matmarknader som sprakar av färgglada frukter och grönsaker, skaldjur, fisk, oliver, kryddor och kött – fräsch, hälsosam mat som för mina tankar till medelhavet. Här har ni den sidan av Paris, som man hittar på de gator där lokalbefolkningen verkar strosa runt och turist-souvenirbutikerna är skönt frånvarande.