Ta hand om tacoresterna

Igår kväll hade vi finbesök av goda vänner, och hungriga som vargar bestämde vi oss för att köra på det säkra, snabba kortet – tacos! Vi testade en ny tacokrydda med rökt chili och vitlök och jag kan verkligen rekommendera den. Har du tid så kan du ju faktiskt göra din egen tacokrydda med paprika, spiskummin, rökt chili, salt och peppar, vitlök, och gröna kryddor som mynta, timjan och persilja

Hemma hos oss blir det ofta rester kvar efter en hederlig tacomiddag, och dessa är perfekta att använda till en improviserad lunch dagen efter. Idag till lunch tog jag fram resterna efter gårdagen: sallad och grönsaker, lite köttfärs, tacosalsa, tortillabröd. Detta kompletterade jag med rester av köttfärssås sedan tidigare i veckan, lite kikärter på burk, rödlök, och medelhavsyoghurt. Kikärterna passade väldigt bra in, och tillsammans med grönsakerna blev det en riktigt bra rätt.

Vill du göra tacokvällen lite hälsosammare, så kör på fullkornstortillas, behåll grönsakerna men testa att byta köttfärsen mot viltfärs, kyckling, eller kanske quornfärs och linser. Satsa på en avokadoröra istället för creme fraiche så är du hemma.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: