En matälskares bekännelser

Ofta tar jag tillfället i akt på lunchen att gå upp i restaurangen på jobbet och äta vår fantastiska salladsbuffé till lunch. Att komma bort från arbetsplatsen under lunchen tror jag kan vara nyttigt. Man får en paus från allt surr, ett miljöombyte, och har man möjlighet så är det ju underbart att luncha med en god vän och få diskutera och reflektera över saker tillsammans. Under min tid på universitetet lärde jag mig lika mycket under våra  samtal på rasterna som under föreläsningarna. På föreläsningarna fick vi teorin, men under samtalen efteråt – ofta över lunchlådan eller kaffetermosen – lades allt på plats, teorin lades till våra egna värderingar och någonstans där tror jag att jag formades till den jag är i min yrkesroll idag.

På salladsbuffén på jobbet hittar man massor av goda grönsaker och bönor i olika inläggningar, det ena godare än det andra, och om jag hade haft alla goda recept så hade ni fått dem, för den här buffén borde kunna få vem som helst att älska grönt.

Proteinerna i baljväxter och bröd kompletterar varandra så att du får i dig alla aminosyror du behöver. Ät gärna någon form av mjölkprodukter till maten så får du i dig b12, som bara finns i animaliska produkter.

Här får ni ett knippe goda salladsluncher, och lite annat gott från sommaren och den begynnande hösten. Enjoy!

Ett svar till ”En matälskares bekännelser”

  1. Åh vad gott allt ser ut, suktar speciellt efter alla mackorna! Jag önskar att jag kunde vara så ”fri” i mitt ätande att jag kunde njuta av mjukt bröd med smör till min mat, ostmacka till frukost, knäckebröd med goda pålägg etc. Men jag undviker alltid det, för att jag är ”rädd” för att äta det och för att mina tankar säger att det (bland mycket annat) inte är tillåtet. De gånger jag har köpt bröd och ett paket smör så går det åt alldeles för fort, men jag inser att det är precis i detta problemet ligger – jag förbjuder mig själv sådant jag vill ha, vilket leder till att det blir lite ”nu eller aldrig” över det hela de gånger jag köper ”förbjudna” varor. Och jag vet att lösningen är att inte förbjuda mig något, utan istället tillåta mig själv att äta det jag är sugen på för då skulle det antagligen inte bli sådär att jag känner att jag måste äta upp allt och ”passa på” för att jag bara ”får” idag, men det är ju så svårt att våga börja tillåta sig. För att jag är för rädd för att inte kunna sluta äta, så då undviker jag det hellre helt och hållet. Usch, denna onda spiral. Hur som helst, det var inte meningen att lämna en sådan dyster kommentar – ville mest kommentera att det ser så gott ut och det är alltid lika uppfriskande att se dina sunda matvanor, du är en förebild och jag hoppas innerligt att jag en dag kan vara lika ”fri” i mitt ätande som du.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: