En matälskares bekännelser

Ofta tar jag tillfället i akt på lunchen att gå upp i restaurangen på jobbet och äta vår fantastiska salladsbuffé till lunch. Att komma bort från arbetsplatsen under lunchen tror jag kan vara nyttigt. Man får en paus från allt surr, ett miljöombyte, och har man möjlighet så är det ju underbart att luncha med en god vän och få diskutera och reflektera över saker tillsammans. Under min tid på universitetet lärde jag mig lika mycket under våra  samtal på rasterna som under föreläsningarna. På föreläsningarna fick vi teorin, men under samtalen efteråt – ofta över lunchlådan eller kaffetermosen – lades allt på plats, teorin lades till våra egna värderingar och någonstans där tror jag att jag formades till den jag är i min yrkesroll idag.

På salladsbuffén på jobbet hittar man massor av goda grönsaker och bönor i olika inläggningar, det ena godare än det andra, och om jag hade haft alla goda recept så hade ni fått dem, för den här buffén borde kunna få vem som helst att älska grönt.

Proteinerna i baljväxter och bröd kompletterar varandra så att du får i dig alla aminosyror du behöver. Ät gärna någon form av mjölkprodukter till maten så får du i dig b12, som bara finns i animaliska produkter.

Här får ni ett knippe goda salladsluncher, och lite annat gott från sommaren och den begynnande hösten. Enjoy!