Håll koncentrationen på topp

Godmorgon! Idag väntar en lång men rolig arbetsdag. I eftermiddag ska jag och mitt fantastiska dietköksteam ha en liten utbildningskväll om timbalkost(mat med anpassad konsistens för den som har tugg- och sväljsvårigheter). Med en lång dag framför sig är det extra skönt att vakna av att älsklingen gav mig kaffe på sängen, och sedan sätta sig och jobba lite framför datorn tillsammans med en god frukost.

Om du vill prestera bra på jobbet, skolan eller träningen, så glöm inte bort att ge kroppen den energipåfyllnad den behöver – mat, vatten, sömn. Även om det känns så stressigt på jobbet att du inte känner att du har tid att äta, så ta dig tid! Den stund som går åt till att äta får du igen i en mer effektivt arbetstid där du har ork att göra ditt bästa. Så hedra matpauserna, tugga i lugn och ro, och låt effektiviteten dra igång först när du stämplat in igen. För att hålla koncentrationen på topp när du jobbar med ”huvudet”, så glöm inte bort att ta små pauser i arbetet, ungefär som rasterna när man gick i småskolan. 40 minuters jobb, 5 minuters paus, 50 minuters jobb, 5 minuters paus. Res dig upp från stolen, heja på en arbetskamrat, hämta ett glas vatten.

Dagens frukost:

  • Blåbär som tinats i mikron, tillsammans med en halv burk kvarg.
  • Hembakade surdegsfrallor med dinkel och honung
  • Kaffet, det underbara kaffet som också det är sunt i lagom mängd(och som för mig sätter en stor guldkant på vardag och fest)