Värmande räk- och nudelsoppa

Har ni någon maträtt som kan värma upp er inifrån och ut? Det har jag, en värmande räksoppa med curry och ingefära. Den har tillräckligt med sting i sig för att värma upp kroppen även efter en dag i iskall jämtlandsluft, och hos mig för den tankarna till en god vän som brukar laga något liknande. Inifrån och ut alltså, och här kommer ett ungefärligt recept. Detta är nämligen en snabblagad soppa som höftas ihop när man liksom behöver blir varm snabbt! Men du, välj räkor och fisk som är fiskade på ett hållbart sätt. Dem hittar du genom att leta efter symbolerna KRAV och MSC.

Koka upp vatten med fisk- eller grönsaksbuljong. Slanta en morot och bryt bitar av färsk blomkål och lägg i grönsakerna i soppan. Låt dem koka tills de mjuknar något.

Skala någon cm färsk ingefära och en liten vitlöksklyfta. Riv båda på ett rivjärn. Smaksätt soppan med ingefäran och vitlöken, gul curry, salt och peppar. Bryt i risnudlar och tillsätt frysta räkor direkt från frysen. Låt soppan sjuda tills nudlarna är mjuka. Smaka av med lite matgrädde, sojagrädde, kokosgrädde eller vad du har hemma.

Servera soppan tillsammans med bröd, kryp upp under en filt i soffan och känn värmen sprida sig.

Tips! Färska morötter och blomkål är billiga såhär års, men det går också bra att hälla i frysta grönsaker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: