Lättlagade morotsbiffar

3 morotsbiffar

Vegetariska morotsbiffar är en stående favorit hemma hos mig, en underbar och enkel rätt där råvarorna verkligen får tala för sig själva. Extra goda att göra när det är säsong och rotfrukterna är riktigt smakrika. Det är inte så jättenoga på mängderna. Jag brukar servera dem tillsammans med kokt eller ugnsbakad potatis och tzatsiki, som gärna får vara delvis gjort på kvarg för att tillföra mer protein till rätten.

Morotsbiffar (ca 8st)
4 st morötter
1 gul lök
2 st palsternackor
3 st ägg
0,5 dl matlagningsyoghurt
ca 0,75 dl vetemjöl
1 tsk salt
svartpeppar
Matfett till stekning

  1. Koka potatisen. Skala och riv morötter och palsternacka grovt. Skala och hacka löken. Blanda morötter, palsternacka, lök, ägg, matlagningsyoghurt, mjöl och smaksätt med salt och peppar.
  2. Värm en stekpanna till medelvärme och tillsätt matfett. Klicka försiktigt ned blandningen i stekpannan, förslagsvis 4 åt gången och forma till runda biffar med hjälp av en stekspade och en sked. Under tiden biffarna steker plattar du försiktigt till dem och trycker ihop från olika håll så att de blir något mer kompakta. När biffarna börjar hålla ihop vänder du och steker på andra sidan.
  3. Servera biffarna förslagsvis tillsammans med tsatsiki och kokt potatis.