Matnörd ut i fingerspetsarna

Tack för alla intressanta frågor och fina kommentarer på frågestunden! Det var intressant att få grotta ned sig i alla era frågor ett tag. Jag hoppas att ni känner er välkomna att ställa frågor och kommentera vare sig det är frågestund eller inte – ni gör halva bloggen vet ni!

Eftersom min älskade sambo är bortrest på jobb så har jag haft en lugn och intressant kväll med mig själv, en riktig mat/dietistnördkväll: jag har tillbringat ca 1,5 timme strosandes runt i en stor mataffär och kollat på nya livsmedel, undersökt och jämfört, vridit och vänt på näringsvärde, fiberinnehåll, användbarhet, produktionssätt och kilopriser. Sånt där som jag aldrig skulle kunna göra om min sambo följt med och handlat. Han är inte lika begeistrad i att handla mat som jag och hade förmodligen dött av uttråkning ungefär halvvägs genom min lilla shoppingtripp.

Jag känner att det är viktigt att som dietist ha koll på vilka varor som finns tillgängliga i handeln. Råd om näring och hälsa måste alltid omsättas i praktiken. Hur skulle jag kunna ge praktiska råd om jag inte vet vilka ”verktyg” personen framför mig kan använda? Ikväll har jag i alla fall sett tusen olika sorters sojadryck, vissa med socker, andra utan, vissa berikade, andra inte.Jag har hittat äggvita, äggula och hela ägg som säljs på dunk och håller i 28 dagar efter att man öppnat den, jag har konstaterat(som mången gång förr) att man betalar dyrt för att en tillverkare ska mala nötter åt en och göra det till ett smör som man kan ta dubbelt betalt för – trots att det bara innehåller nötter, och eventuellt lite salt.

Jag har också såklart stoppat ned ett och annat i varukorgen,  och nu är kylen full av fina råvaror. Jag blir alltid lika tillfreds och avslappnad varje gång jag storhandlat mat. Nu ska jag avsluta min lilla matnördskväll med att mumsa på lite smått och gott.

Annica – din alldeles egna matnörd

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: