Fleecerock och choklad

Det är kallt här i min lägenhet idag trots att solen lyste så vackert när jag cyklade hem. Tog mig lite eftermiddagsmys i soffan med en fleecerock runtom mig och med choklad från Åre med smak av whiskey, irish coffe,  ljus chokladkola och hallon. Det är andra gången den här månaden jag får det i present – är detta på väg att bli (Åre)ts julklapp? Det är något lyxigt över fint paketerade chokladbitar. Vi äter ju mycket med ögonen och visst känns allt lite godare om det kommer i en vacker förpackning?

Snart är det december och vi kan sluta smyga med julpysslet. För det är väl inte bara jag som tjuvsmakat på pepparkakor och slängt längtansfulla blickar över julmatsdignande receptreportage i tidningarna? Jag bakar sällan godis och sötsaker, men inför jul tycker jag det är roligt att göra tryfflar och marmelad att ge bort i present. Brukar ni göra julklappar i köket?

Publicerat av

Dietistannica

Leg.dietist och doktorand i Måltidskunskap

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.