Blåbärsgröt med kanel och 100-gubbejubileum!

Idag är ingen vanlig dag för det är Matsmarts 100-gubbejubileumsdag! Ni som har sett Emil i Lönneberga vet att 100 är ett tal som ska firas även om det bara handlar om trägubbar, eller en blogg, så jag tillägnar speciellt det här frukostinlägget till alla er som gillat Matsmart på facebook, för nu är det 100 st som gjort det. Vad säger man om det?  Vad säger man om alla fina kommentarer? Det värmer.

Jag tror man vinner mycket på att fokusera på det positiva i livet framför det negativa – så gott man kan. Hellre säga ”bra gjort, det här gör vi om” än att banna och skälla, både i bemötandet av andra – och sig själv.  Ibland kan man såklart behöva tjura en stund, och det är viktigt att inte blunda för problem eftersom det blir svårt att göra något åt dem. Men det finns faktiskt blommor överallt för den som vill se. Lägg gärna ribban högt, men lägg den där du kan nå den. Om du är en person som aldrig tränar, så är varje promenad en anledning att ge dig själv en klapp på axeln och ett ”bra gjort”. Om du är en person som aldrig äter frukt och grönsaker, så är ett äpple en gång i veckan 52 äpplen mer per år.

Själv läser jag bloggar som får mig att må bra, och så skippar jag de där som skriver saker som upprör mig. Fyller på med positiv energi istället för negativ. Jag hoppas att ni som läser den här bloggen fylls av positiv energi – annars hoppas jag att ni låter bli! Tack ska ni ha för att ni också fyller mig med positiv energi!

Bjud dig själv på den här blåbärsgröten och hälsa tack från mig!

Blåbärsgröt med kanel

1 dl (fiber)havregryn
2,25 dl vatten
1/2 krm salt
ca 1/2 dl blåbär

  • Blanda alla ingredienser och kör i mikrovågsugn strax över 2 minuter.
  • Rör om gröten väl så att blåbären går sönder lite och ger ifrån sig sin färg.
  • Strö över kanel och strösocker och servera med mjölk.

3 svar till ”Blåbärsgröt med kanel och 100-gubbejubileum!”

  1. Åh, tror bestämt jag ska prova det där med hallon imorgon bitti!

    1. Ja gör det, och berätta hur det blev! Lördagsfrukost = mys

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: