Årskrönika 2012

Lucia nalkas, bocken har brunnit, jag vaknade upp som världens lyckligaste kvinna (mer om det senare). Den här dagen är speciell på många sätt.

För ett år sedan idag satt jag vid mitt köksbord på Svartbyvägen i Örnsköldsvik och kände att jag ville dela med mig. Av alla recept, alla tankar om mat. Grattis på födelsedagen bloggen! Visst är det spännande att tänka tillbaka på var man var för ett år sedan, vilka drömmar man hade och vilka som blivit uppfyllda? Vilka mål man satt upp och vilka man nått? Vad har egentligen hänt under ett helt år?

Klicka på bilderna för att komma till inläggen!

I Januari var jag nyexad dietist. I examenspresent fick jag en lergryta och den invigde jag med en hel kyckling omringad av grönsaker. En fröjd för både mun och öga. Fräsch, mysigt och hälsosamt.


I Februari hade jag fortfarande gott om tid att pyssla i köket. Bloggen flyttade in hos Allehanda Media och vi grottade ned oss i de knep som finns att tillgå för att få till ett riktigt gott bröd.

En förmiddag i mars föddes mina bananmuffins som kom att bli ett av de populäraste recepten i den här bloggen. Perfekt att baka om du har bananer över som håller på att bli gamla.

April månad förde med sig en tillsvidareanställning! Jobbet jag suktat efter blev mitt och jag flyttade på några dagar från den stad där jag föddes för att landa här i vackra Östersund. Den här paprikastinna kycklingpannan som är to die for och superenkel att göra kan ha varit en av de sista rätterna jag lagade i det köket.

Under maj månad lagade jag kikärtsgryta från Kerala i min första lägenhet i Östersund. 16 kvadrat och landstingets tallrikar.

I Juni njöt jag av den här fantastiskt sliskiga tårtan i Rossön. Den lämnar ingen sötsugen missnöjd.

Juli månad kom och så även en ny lägenhet. Äntligen ugn och riktigt kök! Där kom den här underbara paprikasoppan till.

Under augusti månad passade jag på att fylla på frysen med skogens blå guld.

I september lagade jag lasagne med både morötter och spenat. Den måste ni testa!

Oktober månad bjöd på en sallad med chèvre från ett lokalt mejeri.

 

I November gjorde jag en ny bekantskap med chipotle, som satte smak på en ny vegetarisk favoritgryta här hemma.

December är här och ett år har gått sedan jag startade den här bloggen hemma i mitt fina kök i Örnsköldsvik. Så mycket som har hänt sedan dess, så många timmar framför datorn, kameran och i köket, och så mycket fin respons från er läsare. Tack allihop för ett underbart år!

Ett svar till ”Årskrönika 2012”

  1. Hej!
    Jag undrar om du skulle kunna rekommendera lite frukostar?
    Jag undrar också om det är bra med vuxenvälling (fullkorn) till frukost? Jag är en normalviktig tjej, som rör på mig normalt men som dock har rätt mycket magproblem. Undrar om det är nyttigt med välling (är ju rätt mycket kolhydrater och lite protein), hur mycket man bör äta till frukost därutöver och om det är vanligt?
    Bästa hälsningar
    Natalie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: