Det ska börjas i tid

Jag har inte tittat på filmen ”Alvin och gänget” men däremot har reklamsnutten som går på tv just nu fångat min uppmärksamhet. Där står en liten chipmunk och drar ned en tröja över sin lurviga bak och frågar sin chipmunkvän om den här tröjan får hans rumpa att se fet ut.

Och jag undrar, finns det ingen åldersgräns på när man får börja trycka i barnen att det är smalt som gäller? När de censurerade Kalle Anka på julafton, hade de inte kunnat dra en repa genom alla disneyfilmer?

5 svar till ”Det ska börjas i tid”

 1. Håller med dig och har också funderat på detta. I böckerna min son (han går i 2:an) har som läsläxa förekommer detta fenomen titt som tätt. Pappan är för tjock och ska banta hit och dit. Skrämmande!

  1. Vikt, mat och bantning är verkligen överallt nu. Hur tänker de egentligen när de gör såna böcker? Klart att det är så verkligheten ser ut men borde man istället inte hellre göra en barnbok där man äter bra mat och orkar leka och har kul i skolan, eller något annat som ger en bättre förebild än ”banta mera”?

   1. Ja, verkligen. Tycker överlag vuxna pratar för mycket omkring vikt och nyttig mat för barnen. Serverar man varierad, hälsosam mat hemma, har bra vardagsrutiner och är en bra förebild, så är det ju det barnen får med sig från uppväxten. Barn ska inte behöva ha för mycket förmaningar kring maten tycker jag, tror bara det leder till motsatt effekt.

 2. Så jäkla bra skrivet!! Håller med dej till 100%!
  Jättefin blogg, ska kika runt imorgon, nu ska jag somna om efter en tiiiidig hundpromenad 🙂 trevlig helg!/Ida

  1. Tack ska du ha Ida! Ja det var en tidig morgonpromenad må jag säga 🙂 Välkommen att kika runt på bloggen och kommentera eller fundera, hoppas du hittar något matnyttigt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: