Söndagsfrukost med fattiga riddare

Jag vaknade med en väldigt avslappnad och klar känsla, efter att ha haft feber och hosta i några dagar. Nu steker ett par fattiga riddare i pannan och jag går och njuter av tända ljus och en underbart god kopp kaffe.

Fattiga riddare är enkla att göra. Gör en liten ”pannkakssmet” – det är inte så noga hur den blir, vissa har bara mjölk, jag hade både ägg, mjölk och mjöl – och doppa rostbrödskivor i smeten. Stek på båda sidor, strö på lite socker och servera med frukt, bär och/eller sylt efter smak. Hur ”nyttiga de blir kan du lätt reglera – välj t ex ett nyckelhålsmärkt rostbröd, ha ägg i smeten för att göra dem mer mättande, protein- och näringsrika, välj lättmjölk, servera med frukt och gå lätt fram med sockret, om du vill ha dem så ”nyttiga” som möjligt. När du lagar mat bestämmer du själv vad du har i, till skillnad från helfabrikat.

Vad äter ni till frukost idag?

Publicerat av

Dietistannica

Leg.dietist och doktorand i Måltidskunskap

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.