Hett kryddte med stjärnanis

Igår kväll blev jag så sugen på te. Efter att jag kokat ihop mitt te och tog den första sippen så stannade jag upp en kort stund. Fullträff. Den söta kanelen och kardemumman tog en dans med chili och stjärnanis i min mun.  Har du svårt att sova så kan det vara bra att undvika koffeindrycker såsom vanligt te och kaffe på kvällen. Då är ett kryddbaserat te en bra ersättning när du vill ha en varm dryck.

Hett kryddte
Koka upp ca 4 dl vatten på spisen. Tillsätt två st stjärnanis, en nypa vaniljpulver, en kanelstång och lite malen kanel, 1/2 tsk hela kardemummastjärnor och till sist en nypa malen chipotle. Koka en stund så att smakerna frigör sig.

Sila teet ned i muggen och tillsätt ev. lite honung. Blir du inte varm av det här så vet jag inte vad.

Publicerat av

Dietistannica

Leg.dietist och doktorand i Måltidskunskap

4 reaktioner till “Hett kryddte med stjärnanis

  1. Fy, låter jättegott! Tänker absolut prova det när jag får tag på stjärnanis nästa gång.
    För övrigt måste jag tillägga att jag älskar din beskrivning: ”Den söta kanelen och kardemumman tog en dans med chili och stjärnanis i min mun. !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.