Krispigt och saftigt nashipäron

Har ni provat nashipäron? Jag köpte ett par häromdagen och när jag tog första tuggan blev jag positivt överraskad. Så krispigt och saftigt. Det fick mig att tänka på vattenkastanjer. Dessa krispiga delikatesser har många namn, bland vilka kan nämnas sandpäron eller kinapäron. De sägs passa bra i matlagning eftersom de inte ska mjukna lika lätt som andra päron, men jag har inte testat. Jag avnjöt mitt vackra päron som dessert. Uppfriskande var ordet.

Ett svar till ”Krispigt och saftigt nashipäron”

  1. Mmmm, de är så goda att äta precis som de är.
    Tyvärr har jag några gånger lyckats få mindre bra exemplar så man får kolla lite extra hur de känns.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: