Ta dig tid och fyll på med energi

Sitter här framför datorn med kokböcker uppladdade som inspirationskälla och tänker på hur lyckligt lottad jag känner mig som får jobba med att fundera ut vad folk kan äta. Visst är det snårigt och svårt många gånger, men det är ett färgsprakande arbete fyllt av kreativitet och matglädje. Jag har förresten fått ännu ett fantastiskt, matigt jobb utöver mina 75 % på Kostenheten så jag är glad som tusan – mer om det senare.

Det är lätt att glömma bort eller medvetet hoppa över måltiderna för att man har mycket på jobbet, men faktum är att du tjänar på att ta dig de där pauserna för att äta – eller för att stiga upp från kontorsstolen och hämta vatten, gå och snacka med en kollega ett par minuter eller bara sträcka på dig lite. I en studie i American Journal of Preventive Medicine 2012 såg man att kvinnor som tillbringade 4-7 timmar sittandes på arbetet hade en ökad risk för diabetes typ II. Genom att ta varje chans du får att resa dig upp från stolen blir du alltså inte bara piggare under arbetsdagen, du förebygger också framtida hälsoproblem.

Ta dig tid att äta lunch och mellanmål och röra på dig lite, så blir du mer fokuserad under den tid som du faktiskt arbetar. Effektiv tid – kvalitet framför kvantitet, precis som med mat.

Idag fyllde jag på med lite juice som jag pressade av grapefrukt och blodapelsin som höll på att bli gamla, och så hade jag nötter till det. Gott – och jag blev piggare bara av att se på härligheten.

Ett svar till ”Ta dig tid och fyll på med energi”

  1. Vad gott det ser ut. Grattis till jobbet, spännande att läsa om det. Vi dietister har det ju inte precis lätt med jobben!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: