Nyttan med att äta en bra frukost

Eftersom min familj var här i Östersund och hälsade på så samlades vi på hotellet där de bodde och åt frukost imorse – en riktig brakfrukost med andra ord och aptiten var på topp.

Tur var väl det att jag åt ordentligt till frukost för det skulle dröja till 16-tiden innan det blev något mer att äta. Istället för att som planerat handla virke till att bygga en arbetsbänk i vårt alldeles för lilla kök, så slutade det med att min fästman och jag -iförd den oerhört begåvade vinterklädseln i form av: ärmlös klänning, strumpyxor och högklackade kängor under en kappa som var mer anpassad för att gå i virkesaffärer än att vara utomhus i – fick bogsera och sedan med alla våra krafter och lite till knuffa vår bil uppför en backe och gå hem.

När vi äntligen var på väg hemåt så gjorde hungern sig påmind och kaffetåren som kom därpå var mer än välkommen. Jag lovar att bilen hade stått där den stått om vi inte båda hade laddat med en bra frukost på morgonen, så där fick jag verkligen bevis på hur viktigt det är med en bra start på dagen för att man ska orka med….

 

Publicerat av

Dietistannica

Leg.dietist och doktorand i Måltidskunskap

5 reaktioner till “Nyttan med att äta en bra frukost

  1. Hej! Vilken underbara bilder, som det oftast är! Tycker det här är den bästa bloggen och bilderna som finns i dagens samhälle som kallas Internet. Jag har bara en funderingar. Mång säger attatt frukosten ska helst och mest bestå av kolhydrater och protein, andra säger en bra kombination av alla tre byggstenar , så hur mycket kcal ska egentligen frukosten ligga på, och hur mycket kcal ska egentligen frukosten ligga på! Samt hur mycket ska fettet ligga på samt det mättande fettet? /Sara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.