Grötfrukost

Jag vet att jag inte är ensam om att vara ”periodare” när det gäller gröt. I veckor och månader kan jag gå utan att äta gröt till frukost, men så en morgon känns det liksom rätt och så håller det på så ett tag tills jag tröttnar igen.

Jag läser om overnight oatmeal, bovetegröt, polentagrötar och tusen andra grötar som låter spännande att prova, men jag har inte hunnit dit riktigt än – däremot kokade jag havregrynsgröten på spisen idag istället för i mikron som jag brukar. Det kändes mysigt.

Gröt kan ju vara en bra och snabb frukost när man inte riktigt har tid att krångla. Snabbt går det ju, särskillt om man gör den i mikrovågsugnen. Har du testat att röra ned ett ägg i den heta gröten precis när den är färdig? Ägget är ett livsmedel som stelnar vid en ganska låg temperatur, och i den heta gröten blir ägget tillagat och ger dig en lite mer mättande gröt. Det låter konstigt men smakar mycket bättre än det låter.