Frukost att se fram emot

En mjölkfri frukostpannkaka som jag trixade till i somras. Åh, jordgubbar. Åh sommar…

Jag vet inte riktigt vad det är med mig, men jag har definitivt fått gröt på hjärnan. Kanske är det för att det på senaste tiden har blivit svårare för mig att få i mig frukost på morgonen och då känns gröt liksom lent.

Ikväll har jag städat och gjort fint i köket och fick äntligen inspiration till att prova det där med ”overnight oatmeal” som jag som flyktigast sett omtalat på bloggar. Hur det ska gå till att göra sån där övernatten-gröt vet jag inte, men jag har i alla fall gjort ett test nu ikväll, laddat kaffebryggaren och satt sen på timer, så imorgon bitti får vi se om denna mystiska gröt blir så god som jag hoppas.

Såhär gjorde jag:
Jag tog 1 dl havregryn, 1/2 msk linfrö, 1 dl vatten och 1 dl berikad sojamjölk. I det klippte jag ned torkad mango och så smaksatte jag med lite salt och vaniljpulver. Jag drog plastfolie över, och nu får det stå till imorgon bitti. Då tänker jag ta fram det en stund så att det får rumstemperatur – eller så sätter jag in den i mikron en liten snabbis.. Jag har också tagit fram lite bär och frukt från frysen som får tina över natten så jag har någon topping.

Nu fylls jag av ett slags harmoni som jag nog bara kan få när jag har fått den där lilla lugna stunden för mig själv i köket då jag kan testa något nytt, förbereda och trixa lite. Nu har jag en frukoststund att se fram emot imorgon!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: