Att få arbeta med att låta inspirationen flöda

Under nästan ett års tid har jag ju arbetat på Kostenheten på Östersunds sjukhus där jag bland annat skrivit specialkostmatsedlar åt patienter. Att arbeta med patientkost skiljer sig mycket ifrån att arbeta förebyggande, eftersom fokus nummer ett ofta kan vara få i patienten någon mat över huvud taget.

Nu har jag verkligen hamnat rätt i mitt yrkesliv eftersom jag nu även får arbeta med att planera hälsofrämjande veckomatsedlar för friska! Jag har blivit rekryterad till att arbeta som receptadministratör på en nystartad tjänst som heter Matbladet. Hittills har det varit otroligt roligt även om det är mycket arbete med att vänja sig och få rullning på det nya jobbet.

Kort och gott så planerar jag alltså en middagsmeny med inköpslista för 4 personer, 5 dagar i veckan, som är näringsberäknad, hälsosam, håller sig inom en rimlig kostnad och som fungerar även för den som inte har så stora kunskaper i matlagning. Hyffsat snabblagat ska det vara också. Jag jobbar tillsammans med ett gäng andra dietister och kostvetare, ett gäng där motivationen, idéer och drivkraft bubblar.

Själv har jag aldrig planerat innan vad jag ska göra för middag – på gott och ont. Eftersom jag gillar att experimentera så brukar det bli god mat ändå. Nackdelen är att jag oftast har samma gamla ingredienser hemma så den där lilla extra variationen uteblir. Sedan är det ju klimatsmart att planera sina veckoinköp, eftersom man kan minimera matsvinnet genom att bara köpa det man behöver.

För mig som sätter ihop matsedeln från grunden tar det såklart åtskilliga timmar, men när väl planeringen är gjort är det faktiskt fantastiskt roligt och smidigt att gå och handla och sedan laga maten. Känslan när jag sätter mig ned, smakar på maten och tänker ”YES! Det här kommer de att gilla”, den känslan är riktigt skön.

Nu har jag verkligen en fantastiskt kombination av arbeten: patientkost på Kostenheten, skriva den här bloggen vilket jag älskar, och sedan få sitta och låta min middagsinspiration sprida sig till andra.

 

2 svar till ”Att få arbeta med att låta inspirationen flöda”

  1. Grattis!!
    Jag uppskattar också att jobba med friska människor, det är inte så vanligt bland oss verksamma dietister.

    Ska kolla in din sida, låter spännande!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: