Overnight oatmeal: försök 1

Just nu sitter jag och mumsar på resultatet av mitt försök att göra overnight oatmeal. Med några små justeringar i planen blev den helt ok: gröten blev lite för lös så jag tillsatte lite mer havregryn. Känslan av att äta kall gröt lyckades inte riktigt värma upp mitt mathjärta, så gröten fick åka in i mikron en minut så att den i alla fall blev ljummen. Och sen toppade jag den med bären och en matsked matlagningsgrädde…. Jag såg några engelska recept där gröten fick koka svagt på spisen under natten. En sån tillagningsmetod ger en helt annan effekt – men kanske skulle den passa bättre om man gillar varm gröt? Tål att testas.

Hittar man ett bra recept kan den här gröten vara perfekt för den som har lite tid – eller tålamod -på morgonen. Genom att tillsätta hela linfrön får man bra skjuts på magen, eftersom linfrön som får ligga i vätska bildar ett slags gelé runt sig som smörjer magen inifrån.

Jakten på gröten fortsättar. Någon som har ett klockrent recept på sån här gröt?

 

6 svar till ”Overnight oatmeal: försök 1”

 1. Kära kollega, tack för en riktigt snygg blogg med mkt inspiration och kloka tankar.

  Tänkte tipsa om Mollys hälsoblogg där det finns massor av grötrecept, hon brukar dessutom svara om man mailar frågor. Är rätt säker på att ett bra recept finns där.
  http://mollyshalsoblogg.blogspot.se/

  1. Tack Emma, vad roligt att du tycker så! Ska kolla in Mollys blogg, tack så mycket för tipset!

   1. vill du ha fler grötrecept hittar du mig numera på den här adressen http://flygflyglillanyckelpiga.blogspot.se/ jag har ungefär 80 grötrecept där så kanske hittar du en favorit bland de 🙂

    din gröt måste jag ta och testa snart 🙂
    tack för en fin blogg 🙂

   2. Tack vad härligt, då ska jag botanisera runt i grötkastrullen 🙂

 2. Mia Olsen - ätstörd (& på väg ur det) profilbild
  Mia Olsen – ätstörd (& på väg ur det)

  2 dl vanilj soja yoghurt + 1 dl havregryn mortlade till 50/50 mjöl, låt stå tillsammans över natten, äts med lite mer yoghurt eller mjölk dagen därpå.

  2 dl choklad havre/sojadryck + 1 dl gryn + 1 msk psyllium, låt stå över natten. Dagen efter äts den hur det passar dig, suuuper god!!

  1. Åh tack för tipsen!
   Jag provade med choklad inatt men jag tror jag har fel sorts gryn(fiberhavregryn), det blir så vattnigt. Så jag får nog justera lite efter det och testa igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: