Overnight oatmeal: försök 1

Just nu sitter jag och mumsar på resultatet av mitt försök att göra overnight oatmeal. Med några små justeringar i planen blev den helt ok: gröten blev lite för lös så jag tillsatte lite mer havregryn. Känslan av att äta kall gröt lyckades inte riktigt värma upp mitt mathjärta, så gröten fick åka in i mikron en minut så att den i alla fall blev ljummen. Och sen toppade jag den med bären och en matsked matlagningsgrädde…. Jag såg några engelska recept där gröten fick koka svagt på spisen under natten. En sån tillagningsmetod ger en helt annan effekt – men kanske skulle den passa bättre om man gillar varm gröt? Tål att testas.

Hittar man ett bra recept kan den här gröten vara perfekt för den som har lite tid – eller tålamod -på morgonen. Genom att tillsätta hela linfrön får man bra skjuts på magen, eftersom linfrön som får ligga i vätska bildar ett slags gelé runt sig som smörjer magen inifrån.

Jakten på gröten fortsättar. Någon som har ett klockrent recept på sån här gröt?