Vakna till

Tack för den otroliga respons som mitt inlägg om smalhetsen fick. Besöksantalet slog rekord. Det är ett ämne som jag tror många har reflekterat över. Det är viktigt att prata om det och synliggöra det farliga i att så många unga människor – och äldre också för den delen – lägger all sin tid på att försöka passa in i ett konstruerat ideal, istället för att koncentrera sig på skolan, jobbet, vänner, att följa sina drömmar.

Det finns en så otroligt stor potential hos många unga idag och jag tror att bloggfenomenet och sociala medier har öppnat upp en helt ny dörr till att göra karriär, få öva på att skriva, fota, skapa, m.m. samtidigt som det också, som en god vän och yrkeskollega påpekade, ofta finns ett väldigt ytligt fokus i dessa forum som sätter press på att man ska vara snygg och smal på bild, vare sig man bloggar om cupcakes eller träning. Det här är den nya världen, sociala-mediervärden, Blondinbellaåldern som någon kallade det, och där behöver både föräldrar och skola engagera sig för att det ska bli en positiv portal istället för en negativ spiral.

Ett intressant ämne som kom på tal är skolidrotten, läs gärna i kommentarsfältet i inlägget ”En decimenters mellanrum mellan låret” och säg din mening om dagens skolidrott.

Idag börjar jag lite senare på Kostenheten på grund av ett sent möte. Istället för att cykla till jobbet skall jag ställa mig och provlaga lite mat till Matbladet och sippa på min kaffekopp. Älskar mitt jobb!

2 svar till ”Vakna till”

  1. Oj vad stolt jag är över dig Annica. Du har en underbar blog med fina bilder som gör en inspirerad att äta gott och rätt + intressanta ämnen.
    Kram Mia.

    1. Vilka fina ord Mia, tack så mycket. Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: